SFAIM

”The Frontline of Sports Medicine”

Många naprapater var på plats för att presentera den senaste forskningen inom idrottsmedicin vid årets möte för Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin.

I dessa dagar går Svensk förening för fysisk aktivitet och idrottsmedicins årliga konferens av stapel. Temat för årets konferens är ”The Frontline of Sports Medicine”. Extra roligt är det då att inte mindre än fyra naprapater presenterade sin forskning på konferensen.

Eva Skillgate och Ulrika Tranaeus presenterade de senaste resultaten från KIC om samband mellan livsstil, stress och skador hos unga kvinnliga fotbollsspelare. Martin Asker presenterade referensvärden för axelstyrka hos unga elithandbollsspelare insamlat i KHAST och Fredrik Johansson presenterade de senaste resultaten från SMASH med fokus på axel och ryggbesvär hos unga elittennisspelare.

Svensk Förening För Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin

SFAIM är en idrottsmedicinsk intresseförening för läkare, sjukgymnaster, sjuksköterskor, naprapater, kiropraktorer och idrottslärare. Idrottsmedicin spänner över ämnen som traumatologi, medicin, fysiologi, prevention, rehabilitering. Läs mer på https://www.svenskidrottsmedicin.se

Vill du veta mer om forskningsprojekten KIC, KHAST och SMASH som Naprapathögskolan stödjer…