Inför ditt besök på Naprapathögskolans klinik kan det vara bra att känna till våra rutiner, exempelvis att vi är en kontantfri klinik och att större delen av ditt första besök ägnas åt undersökning.
Ett besök på Naprapathögskolans klinik bokas via onlinebokningen eller telefon +46 8 31 19 19.
När du ringer till kliniken ställer vår receptionist några frågor till dig och på så sätt bokas du hos en terapeut från rätt årskurs. Gör vi bedömningen att du behöver hjälp av någon annan vårdgivare, till exempel en läkare, kommer vi att rekommendera det.
Om du vill boka tid hos en student som du besökt tidigare eller fått rekommendation att gå till, bokas besöket via telefon.
Om du måste avboka eller ändra din tid ska detta ske senast en vardag 24 timmar före besöket vilket kan göras per telefon eller via mejl. Besök som avbokas eller ändras senare faktureras.
Telefon +46 8 31 19 19
E-post klinik@nph.se
När du kommer till kliniken checkar du in och betalar i receptionen. Observera att vi endast tar emot kort som betalningsmedel.
I det fall du har köpt ett erbjudande hos oss ska kvittot visas vid besöket, annars måste betalning ske på plats.
När du bokar ett nybesök får du ett mejl med två länkar till olika formulär, ett av formulären är en hälsodeklaration, den andra ett informerat samtycke till behandling. Fyll gärna i dessa online så sparas de automatiskt i din journal. Om du inte gör det online kan du göra det på papper vilket finns i receptionen, hälsodeklarationen ger du sedan till den naprapatstudent som tar emot dig. Det är viktigt att hälsodeklarationen fylls i korrekt eftersom det i den finns frågor som vi måste ta hänsyn till såväl inför undersökning som behandling.
Naprapatstudenten kommer och hämtar dig i väntrummet och följer dig till behandlingsrummet. Där kommer du att få berätta och svara på frågor om dina besvär, i journalen kallas detta anamnes. Därefter följer en grundlig undersökning som baseras på din sökorsak och den information som framkommit i anamnesen.
Besökstid ca 45 min.
Vid det första besöket kommer en stor del av tiden att ägnas åt anamnes samt undersökning. Undersökningsresultatet leder fram till en diagnos som i sin tur ligger till grund för behandlingsplanen. Vid ett förstagångsbesök är alltså tiden för den manuella behandlingen kortare än vid ett återbesök. Observera även att terapeutens journalföring ingår i besökstiden. Det gör att den effektiva behandlingstiden blir kortare än vad som anges i bokningsbekräftelsen.
Vid Naprapathögskolans klinik möter du framtidens naprapater.
Naprapathögskolan, med över 50 års erfarenhet, är Nordens största högskola inom manuell medicin med cirka 300 studenter. Den 4-åriga utbildningen kombinerar teoretisk, praktisk och klinisk undervisning, där studenter redan från andra terminen tar emot patienter. Klinisk praktik varvas med teoretisk och praktisk utbildning för att ge djupa kunskaper om muskuloskeletala besvär och sjukdomslära. Fokus ligger på en personcentrerad behandlingsstrategi, och redan från årskurs 1 får studenterna, under handledning av erfarna naprapater, möta patienter vid högskolans klinik.
Evidensbaserad vård
Vid Naprapathögskolans klinik tillämpas evidensbaserad vård, som bygger på en medveten och systematisk integration av flera kunskapskällor i beslutsfattandet. Detta innefattar den bästa tillgängliga vetenskapen, den beprövade erfarenhet samt hänsyn till patientens individuella situation, erfarenheter och önskemål genom ett personcentrerat arbetssätt.
Patientsäker vård
Vid Naprapathögskolans klinik är patientsäkerheten av största vikt. Patientsäker vård innebär att minimera risken för vårdskador och prioritera patientens säkerhet genom evidensbaserade metoder, tydlig kommunikation och delaktighet. Arbetet sker systematiskt enligt patientsäkerhetslagen (PSL) för att förebygga risker och hantera avvikelser, med målet att ständigt förbättra vårdkvaliteten och tryggheten för patienterna.
Nolltolerans mot diskriminierng
Vid Naprapathögskolans klinik gäller nolltolerans mot all form av diskriminering, kränkningar och sexuella trakasserier. Detta innebär att den studerande vid Naprapathögskolan ska visa patienten respekt. I lika hög grad gäller det omvända, dvs. att patienter ska visa respekt gentemot den studerande. Mot bakgrund av alla människors lika värde är det tillåtet att ha önskemål angående den studerande som terapeut, men krav av diskriminerande karaktär, som till exempel särskilda krav på könstillhörighet, etniska ursprung, trosbekännelse, eller liknande, kan inte uppfyllas.
Vård i samråd
Som en del i det kvalitetssäkringsarbete som kontinuerligt bedrivs vid Naprapathögskolan, och för att ytterligare stärka patientsäkerheten, används ett skriftligt informerat samtycke för behandling. Om du har frågor, tveka inte att ställa dessa till din terapeut eller den handledare som finns på plats, innan du signerar samtycket.