Få svar på de vanligaste frågorna inför ett besök på Naprapathögskolans klinik.
Då en behandling på Naprapathögskolans klinik är momsbefriad räknas inte en behandling som friskvård. Det är upp till din arbetsgivare som beslutar om kvittot godkänns eller ej.
Nej, vi är en kontantfri klinik och tar endast emot betalning via kort.
Ca 35 min. Vid första besöket kommer en stor del av tiden att gå åt till undersökning. Studenterna har eget diagnosansvar och undersökningen utförs för att studenten ska kunna ställa en korrekt diagnos och lägga upp behandlingen därefter. För att få en bild av hur tidigare behandling påverkat vävnaderna görs en kortare undersökning även vid återbesök, du kan dock räkna med att det då är fokus på att åtgärda problemet du söker för.
I din besökstid på ca 45 min ingår, utöver undersökning och behandling, även journalföring samt iordningställande av behandlingsrum innan nästa patient. Detta innebär att den faktiska tiden på behandlingsbänken blir kortare (ca 35 min) än den tid som syns i bokningen.
Du är välkommen att framföra önskemål, men du kan inte bestämma vem som ska undersöka och behandla dig. Krav av diskriminerande karaktär – som till exempel könstillhörighet, etniskt ursprung, trosbekännelse eller liknande hos din terapeut kan inte uppfyllas.
All undersökning och behandling utförs av studenter under handledning av legitimerade naprapater med god klinisk erfarenhet.
Barn och ungdomar under 17 år ska ha vårdnadshavare med sig under hela besöket men i övrigt har vi ingen åldersgräns.
Undersökning och behandling sker med patienten klädd i underkläder. Detta för att studenten ska kunna se eventuella asymmetrier samt kunna palpera (känna med händerna) muskler och leder för att komma fram till rätt diagnos.
Under behandlingen kan handledare komma in i behandlingsrummet för att föra ett kliniskt resonemang med studenten, detta är en del av undervisningen. Handledaren bedömer själv om han eller hon ska hjälpa till med undersökningen men ingen behandling utförs av handledare. Som patient äger man inte rätt, oavsett orsak, att neka handledaren tillträde till behandlingsrummet. Studenterna har också i sin kursplan så kallade peer-to-peer moment där de sitter med varandra för att observera hur andra studenter jobbar.
Behandlingsperioden kan variera från några veckor till månader beroende på vilket besvär och vad som orsakat detta. En längre behandlingsserie behöver inte betyda fler behandlingar utan kan innebära att du som patient har mer att arbeta med mellan besöken.
Observatoriegatan 17 i Vasastan, Stockholm.
Öppettider: mån-fre kl 08.00-19.00
Ja, man kan köpa presentkort online. Läs mer om våra presentkort här. Observera att presentkortet är giltigt i ett år efter inköpsdatum.
Ja, du kan köpa 5 eller 10 behandlingar och få det till ett rabatterat pris, läs mer om det här. Observera att klippkorten är giltiga under innevarande läsår.
Ett besök på Naprapathögskolans klinik kostar 350 kr och utförs av student under handledning av legitimerad naprapat med god klinisk erfarenhet.
På Naprapathögskolans klinik tillämpas sammanhållen journalföring. Detta innebär att alla studenter och handledare som tjänstgör vid kliniken har åtkomst till alla journaler. Som patient kan man neka till sammanhållen journalföring, detta skall då meddelas behandlande terapeut. Enligt patientdatalagen (2008:355) måste journalen sparas.
Naprapathögskolans klinik använder Clinicbuddy som leverantör av journalsystem och för att samla in hälsodata. Samtliga formulär är direkt kopplade till din journal. Du skickar informationen via en krypterad anslutning (https) och den går direkt till Clinicbuddy och deras databaser. Leverantören lyder under gällande lagar för GDPR, PUL, patientjournallag och patientdatalag. Dessa lagar innebär ett skyddsnät i hantering av din hälsodata och vi känner oss trygga i deras hantering. Ifall du vill ha mer tekniska detaljer kring exakta protokoll som är implementerade behöver vi vidarebefordra din fråga till någon av Clinicbuddys tekniker.
Som patient omfattas du av Naprapathögskolans patientförsäkring. Observera att Naprapathögskolan inte tar ansvar för personliga tillhörigheter.
Hur länge en journal måste sparas stipuleras i patientdatalagen (2008:355). Om du har frågor är du välkommen att kontakta Naprapathögskolans klinik på telefon +46 8 31 19 19 eller e-post till klinik@nph.se.