Idrottsmedicinkurs påbörjar

Mitten av terminen & kursbyte

Terminen har passerat mitten och vi lämnar kursen Neurologi bakom oss.

Neurologi har varit intressant, spännande men lite tuff för det är en hel del undersökningsmetoder, symtom och sjukdomar som ska förstås. Det är lätt att gå in för djupt i ämnet när man blir så intresserad av att förstå vad man ser på olika undersökningar och vad skillnaden är mellan olika metoder.

Kanske är det inte alla som har intresset och lusten av att lära sig så mycket inom ämnet neurologi, jag själv saknade till och med vissa delar men det kanske kommer mer ingående i någon annan kurs. Om inte så får jag förkovra mig själv med hjälp av litteratur när tid och rum ges för det.

Idrottsmedicin påbörjas 

Nu påbörjas en del inom idrottsmedicin som kallas diagnostik, behandling och rehabilitering. Jag kanske inte hoppar högt när det nu kommer på schemat men det ska bli intressant att lära sig hur lång läkningsprocessen är för olika typer av skador. Det finns säkert tester, metoder och kunskap som kan vara bra att ha även utanför idrottens värld. 

Vilket program eller kurs man än läser så finns det ofta saker som känns mer givande, inspirerande och motiverande att läsa än andra. Det är bara att göra det bästa av situationen, inse att man inte behöver älska allt man gör och kunskap är inte tungt att bära. 


Vänliga hälsningar,

Naprapatstudent, ÅK 2