Master in Naprapathy

XAMK startar Masterprogram i Naprapati i samarbete med Naprapathögskolan

Det nya masterprogrammet, som är den första i sitt slag i Norden, ger dig möjligheten att utveckla och utöka dina naprapatiska färdigheter.

XAMK lanserar ett nytt masterprogram i naprapati våren 2021. Programmet kommer att fördjupa och bredda din utveckling och specialistkompetens inom naprapati, vilket ger dig nya möjligheter att arbeta som specialist inom muskuloskeletala besvär inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Utbildningen kommer att främja kompetensen inom muskel- och skeletthälsa med fokus på området fysisk träning och idrottsmedicin.

Master of naprapathy

Det primära undervisningsspråket är engelska. Majoriteten av studierna är organiserade online. Kontaktlektioner kommer att hållas i Kotka, Finland och i Stockholm, Sverige.

Programmet riktar sig till sökande med en examen i naprapati, som har licens att utöva yrket i sitt eget land och som har minst två års arbetslivserfarenhet. Studierna kan utföras vid sidan av arbetet, men att arbeta parallellt är inte en förutsättning.

Masterprogrammet genomförs i samarbete med Naprapathögskolan – Scandinavian College of Naprapathic Manual Medicine, Stockholm.

Mer information om examen  finns tillgänglig på XAMKs webbplats https://www.xamk.fi/en/degrees/master-of-naprapathy/ fom. mars 2020.

Programdata

StudietaktDeltids- och onlinestudier
Studieplatser30
PlatsOnline, Kotka/Finland, Stockholm/Sverige
Studiens varaktighet2-3 år
Ansökningsperiod2-16 september 2020
StudieavgiftFör icke-EU/EES-medborgare 7000 euro, för stipendium och ytterligare information se www.xamk.fi/tuition-fees