Future of Fitness

Future of Fitness

Future of Fitness: Teknologi, gentester och algoritmer för optimering av träning och prestation

Lunchseminarium på Naprapathögskolan med Mikael Mattsson, PhD, forskare vid Karolinska Institutet och RISE Research Institutes of Sweden samt Stanford University och Silicon Valley Exercise Analytics, CA, USA

14 november 2018 kl 11.15-12.00

Seminariet hålls i Naprapathögskolans aula, Bergasalen (T1), Kräftriket 23 A, Stockholm och är kostnadsfritt. För Naprapathögskolans studenter, lärare och personal krävs ingen föranmälan. Övriga deltagare anmäler sig senast dagen före seminariet via e-post till info@nph.se eller på telefon 08-16 01 20.

Varmt välkommen!

Nidal

Vidareutbildning vid Naprapathögskolan – Nu är vi igång!

Helgen 12-13 oktober 2018, genomfördes Naprapathögskolans första Refreshmentkurs i Nackmanipulation.

Nidal Awad, leg.naprapat och lärare i naprapati vid Naprapathögskolan tog på fredagen emot en grupp förväntansfulla naprapater. Syftet med kursen var att låta yrkesverksamma naprapater få ta del av hur utbildningen i nackmanipulation idag bedrivs vid Naprapathögskolan.

Manipulationsdockor

Naprapaterna var tillresta från hela Sverige, från Östersund i norr till Malmö i söder. Det var även stor variation på antal år man varit verksam som naprapat. Äldst var en naprapat med examensår 1979 och med hela 39 år i yrket. En i gruppen examinerades så sent som 2015. Däremellan var det stor spridning på antal yrkesverksamma år. Snabbt kunde vi konstatera att detta var ett positivt, glatt och nyfiket gäng naprapater!

Redan vid första rasten kom ett samstämmigt besked från gruppen ”Vi gillar Nidal som lärare”! Efter kursen genomfördes en kursutvärdering och här följer några kommentarer:

”Bra helhetskoncept” ”Pedagogiskt upplägg, bra tempo” ”Nidal är väldigt engagerad och duktig föreläsare och praktiker” ”Konkreta tips som man kan applicera direkt” Mycket variation och alternativ på grepp, tydlig handledning” ”Smittande, entusiastisk lärare relaterat till vardagen och verkliga kliniken”

På frågan ”Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera kursen till en vän eller kollega” och på en skala 0-10? Där 10 är lika med Mycket sannolikt. Tolv deltagare svarar 10 och två deltagare svarar 9 på frågan.

På frågan ”Vilket är ditt samlade omdöme om kursen” ger 13 deltagare högsta betyg ”Mycket bra”. Detta tolkar vi som att gruppen som helhet känner sig mycket nöjd med kursupplägg, lärare och arrangemanget i sin helhet.

Naprapater

Vi på Naprapathögskolan tackar för förtroendet och det glädjer oss att ni visar intresse för dagens Naprapatutbildning, och hoppas vi får se er snart igen.

Lycka till i ert fortsatta yrkesliv som naprapater!
Tack Nidal för väl genomförd kurs.

Inger Berg
DN H.C.
VD Naprapathögskolan

FN-dagen

Ökad ojämlikhet stor utmaning för Sverige

FN:s medlemsländer antog 2015 ”Agenda 2030” innehållandes 17 globala mål hur världens länder kan arbeta för att avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter samt lösa klimatkrisen. Sverige stoltserar gärna med sin ledande roll i arbetet men tyvärr kan SCB konstatera att vi halkar efter med mål 10, om minskad ojämlikhet.

Vad kan vi alla göra för mål 10?

 • Se till att alla i vår omgivning har samma möjligheter oberoende av kön, etnicitet, sexuell läggning, social bakgrund och fysiska förmåga.
 • Se till att vår omgivning agerar inkluderande och lär oss mer om det som kan verka främmande och annorlunda.
 • Se till att höja våra röster mot alla typer av diskriminering.

Vad mer specifikt kan vi vid Naprapathögskolan göra?

Ytterligare förtydliga och arbeta med det som står i Studiehandboken under Akademisk uppförandekod (Code of Conduct) och förhållningssätt:
”Naprapathögskolans mål är att erbjuda en trygg, tolerant och inkluderande studiemiljö fritt från fördomar. Ingen som helst form av diskriminering, kränkande beteenden och trakasserier tolereras. Som student vid Naprapathögskolan förväntas du att beakta alla människors lika värde. Det betyder att samtliga studenter vid Naprapathögskolan har ett eget ansvar att i alla situationer behandla andra människor med respekt oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder och ålder.”

Var rädda om varandras olikheter!

Vänliga hälsningar,
Helène Schulte

Md, PhD
Rektor Naprapathögskolan

Naprapatstudenter på Tjejmilen

Naprapatstudenter på Tjejmilen

Den 1 september 2018 var det för 35:e gången i rad dags för Tjejmilen på Gärdet i Stockholm. 23 000 deltagare var anmälda till loppet vilket gör Tjejmilen till det största eventet i Sverige bara för tjejer!

På plats för att ta hand om deltagarna var en stor skara studenter från Naprapathögskolan. Närmare bestämt Anna Nykvist, Alen Manovic, Anton Hage, David Ed-Söderström, Ebba Immelsjö, Emma Arvidsson, Erika Karlsson, Henrik Hjerpe, Ludvig Tollemar Wilmenius, Mia Valåmo, Moa Dansk, Nikola Ivanovic, Nils Lunneryd, Saga Norman och Viktor Sjödin.

Tjejmilen är ett evenemang av Marathongruppen tillsammans med friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Läs mer på https://www.sportamore.se/tjejmilen/

Björn Jonsson Berg 1971

Naprapathögskolans grundare Björn Jonsson Berg 75 år

På 60-talet tog Björn Jonsson Berg naprapatin till Sverige. Först som terapeut och sedermera som grundare och rektor för Naprapathögskolan. Med anledning av hans 75-årsdag har vi mottagit en rad hälsningar från både yrkesförbund och enskilda naprapater från både Sverige, Norge och Finland.

Björn och vi andra från Naprapathögskolan vill skicka vårt varmaste tack till alla er som tog er tid att skriva, närmare bestämt över 700 stycken! Många är ni som också tagit tillfället i akt att sätta ord på vad naprapatutbildningen betytt för er. Att höra detta från tidigare studenter betyder så mycket för oss, det värmer Björns och allas våra hjärtan och vi känner stor tacksamhet och stolthet.

Nedan har vi sammanställt några citat från era hälsningar:

“GRATTIS Björn Jonsson Berg och TACK för Naprapathögskolan 🌿🌿”

”Tänk att efter 35-år i yrket fortsatt vara lycklig över att gå till jobbet varje dag”

”Tänk att få njuta glädjen över nöjda patienter”

”Stort tack för att du gjort det möjligt för mig att få arbeta med något så fint som naprapatin i så många år.”

”Stämningen du skapade, en blandning av ödmjuk kaxighet, viljan att göra sitt yttersta och vikten av att ha roligt satt i under 4 år och ligger till grund för hela vår kårmentalitet”

“En av de kooleste personene æ har møtt, å en dyktig lærer. Gratulerer Björn såå mye 🌷🍺”

”Tänker ofta på det stora privilegiet att komma in på din skola och vad det har gett mig”

“Stort grattis Björn! Jag är så tacksam för din insats. Utan dig hade jag inte haft detta arbete som jag älskar så högt! Hoppas att du får en riktigt fin dag! :-)”

”Det du och Inger åstadkom har varit enormt med uppbyggnad och etablering av denna skola. Har nu arbetat i 35 år som naprapat och aldrig ångrat mitt val. Tack ni båda”

“Gratulerer så mye med dagen, kjære Bjørn! Jeg har lenge tenkt jeg ville takke deg for at du tok med deg Naprapatien hjem til Norden og gav oss mulighet til utdannelse og kunne praktisere dette faget! Naprapatien er en gave både til oss terapeuter og alle våre pasienter som vi daglig kan hjelpe! Tusen, tusen takk, Bjørn og nok en gang: Stort grattis”

“Är så tacksam över ditt mod din drivkraft & kompetens som gjorde det möjligt för mig och så många att få vara med i naprapatins utveckling och ett yrke att vara mycket stolt över”

“Vi är många som har dig Björn att tacka för ditt mod och engagemang. Få personer har fått nya ord inskrivna i svenska ordböcker, nya yrkeskårer skapade. Vi höjer våra glas i sommarvärmen och hurrar för Svenska naprapatins fader”

“Grattis Björn från ett hett Spanien! Tack för att Du tog Naprapatin till Sverige – vilken gärning!”

“Du är ’skyldig’ till att vi är så många som har detta underbara yrke – för att inte tala om den nytta som 1,5-2 miljoner naprapatbehandlingar per år gör i Sverige!”

“Grattis och stor kram Björn! ..och tack för ditt stora bidrag till det roligaste yrket i världen!! 😀”

“Så tacksam för att jag tack vare dig och Olle Löwenborg nu snart jobbat med bästa jobbet i 40 år. Tänker på hur mycket kul vi hade när du besökte våra regionsträffar i norr. Härligt gung i pianobaren. Grattis till dig på din dag.”

“Det är nog få personer som enskilt betytt så mycket för en hel yrkeskår som du betytt för naprapatin. Genom att våga gå på otrampad mark och frikostigt dela med dig av din kompetens och erfarenhet la du inte bara grunden till vårt yrke utan gav oss också förutsättningarna att utveckla det”

“Tänk så många skattekronor du har har varit upphov till. Så många nya arbetstillfällen som kommit till tack vare dig. Ett stort tack från svenska staten😉/”

“Stort grattis till en fantastisk människa Björn, o stort grattis till en stark kvinna till Inger Berg!”

“Stort grattis på din dag Björn. Tack vare dig så har mitt arbetsliv varit att jobba som naprapat. Jag har fått resa runt i världen som naprapat och upplevt allt från NM, EM, VM och OS. Nu njuter jag av alla minnen och tar det lite lugnare.”

“Tack Björn för att du gjort det möjligt för oss alla att jobba med vårt fantastiska yrke!”

“Stort grattis Björn på din födelsedag och en megakram för vad du uträttat för oss Naprapater och det motstånd som vi upplevde i starten på 70-talet ! Din hustru Inger inte att förglömma som backat dig i alla år och oss övriga ! 🍸🎉”

“Stort grattis till dig Björn och hoppas du har en bra dag! Du betyder mycket för mig och många andra kollegor, tänker ganska ofta på dig och hur du karismatisk pratat om naprapati! Grattis och tack för ett underbart yrke.”

“Stort grattis Björn. 35 år vid bänken tack vare dig. Roliga minnen från din coachning av hockey/bockey- laget lyser fortfarande starkt.

Hip hip hurraaaa.🎉🎊”

“Stort grattis Björn på 75-årsdagen🍾👍😃☀️ och tack för all kunskap som har kommit till oss Naprapater tack vare dig 👍👍👍”

“Stort grattis Björn! Jag är så tacksam för din insats. Utan dig hade jag inte haft detta arbete som jag älskar så högt! Hoppas att du får en riktigt fin dag! :-)”

“Tack för allt du gjort för denna kår! Gratulerar på din dag med största respekt”

“Ett stort grattis på din födelsedag! 🎂. Hoppas att du känner all kärlek från oss naprapater!”

Och många, många fler…

Slut citat

Muskelklinikken AS söker naprapat

Arbeidsgiver: Muskelklinikken AS
Stillingstittel: Naprapater
Sted: Oslo
Frist: Vurderes fortløpende
Varighet: Fast
Mail: Post@muskelklinikken.no
Hjemmeside: www.muskelklinikken.no

Du arbeider selvstendig og har eget foretak med egen kundeportefølje og vil ha plass i nytt og flott, eksklusivt og spennende kunnskapssenter midt i Oslo sentrum for trening og behandling! Høres dette interessant ut? Vi ser frem til å høre fra deg.

Om arbeidsplassen
Muskelklinikken AS er et privat helsesenter med terpeuter, trenere og massører med målsetning om å være Norges beste kompetansesenter!

Med god erfaring på markedet og verdifull kunnskap i faget, setter vi fokus på gode relasjoner til kunden og arbeidsmiljø. Vi ønsker å ha en arbeidsplass med samme verdier og målsettinger.

Søknad sendes til:
Post@muskelklinikken.no
Telefon: +47 988 04 092

Naprapathögskolan logo

Naprapathögskolan söker klinikchef

Naprapathögskolan söker klinikchef till våra studentkliniker i Vasastan och Danderyd i Stockholm. Arbetet utförs tillsammans med studierektor med ansvar för verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och rapportering sker till rektor. Inom ramen för tjänsten ingår viss undervisning.

Tjänstens omfattning:  50%
Tillträde: Höstterminen 2018
Ansökan:  Ansökan skall bestå av ett personligt brev (max 400 ord) samt CV och tillsänds;

Rektor Helène Schulte, helene.schulte@nph.se senast 2018-07-31

I brevet skall den sökande beskriva:

 • Varför man söker tjänsten
 • Varför man tror att man är lämplig för tjänsten
 • Sin syn på hur naprapatprogrammet bör utvecklas de kommande åren
 • Sin syn på hur Naprapathögskolan skall vara en attraktiv utbildning att söka

Kravprofil:

 • Minst 4 årig högskoleutbildning, helst inom medicin och i synnerhet manuell medicin/naprapati
 • Fördelaktigt om den sökande har ett etablerat forskningsintresse

Vi söker dig som:

 • Är en entusiastisk ledare med stort intresse för pedagogik, hälso- och sjukvård och evidensbaserad utbildning
 • Har god kännedom om naprapati och erfarenhet av högskoleverksamhet
 • Uppskattar daglig kontakt med studenter, patienter och medarbetare
 • Har mycket god organisatorisk förmåga, är skicklig på att kommunicera i tal och skrift samt har mycket god datorvana i Windows-miljö samt goda kunskaper i Google apps (G-suite) och Microsoft Office. Erfarenhet från arbete med molnbaserade affärssystem och/eller skoladministrativa system är meriterande.

Klinikchefen ska fungera som en drivande och engagerad ledare av Naprapathögskolans klinikverksamhet  med ansvar för att verksamheten organiseras så att den tillgodoser hög patientsäkerhet, god vårdkvalitet och kostnadseffektivitet.

För mer information vänligen kontakta:

Helène Schulte, Rektor
Leg. läkare, Med. doktor

 

Naprapathögskolan logo

Har du lyst til å være med å ta i mot Birken-deltakere etter et tøft løp over fjellet i Norge?

Norges Naprapatforbund trenger naprapater til å stille på løpe-birken 9 juni! Vi står med telt og benker i målområdet og hjelper utøverne når de kommer i mål. Benytt muligheten til å markedsføre både deg selv og naprapatien, samt møte kjente og ukjente kollegaer. Som ferdig utdannet naprapat får dere en kompensasjon på 2000kr for deltagelse, studenter får dekket reise. Det er få plasser, så førstemann til mølla!

Påmelding gjøres til: birken@naprapat.org

Studenter Naprapathögskolan

C-uppsatser på Naprapat­högskolan 2018