Björn Jonsson Berg 1971

Naprapathögskolans grundare Björn Jonsson Berg 75 år

På 60-talet tog Björn Jonsson Berg naprapatin till Sverige. Först som terapeut och sedermera som grundare och rektor för Naprapathögskolan. Med anledning av hans 75-årsdag har vi mottagit en rad hälsningar från både yrkesförbund och enskilda naprapater från både Sverige, Norge och Finland.

Björn och vi andra från Naprapathögskolan vill skicka vårt varmaste tack till alla er som tog er tid att skriva, närmare bestämt över 700 stycken! Många är ni som också tagit tillfället i akt att sätta ord på vad naprapatutbildningen betytt för er. Att höra detta från tidigare studenter betyder så mycket för oss, det värmer Björns och allas våra hjärtan och vi känner stor tacksamhet och stolthet.

Nedan har vi sammanställt några citat från era hälsningar:

“GRATTIS Björn Jonsson Berg och TACK för Naprapathögskolan 🌿🌿”

”Tänk att efter 35-år i yrket fortsatt vara lycklig över att gå till jobbet varje dag”

”Tänk att få njuta glädjen över nöjda patienter”

”Stort tack för att du gjort det möjligt för mig att få arbeta med något så fint som naprapatin i så många år.”

”Stämningen du skapade, en blandning av ödmjuk kaxighet, viljan att göra sitt yttersta och vikten av att ha roligt satt i under 4 år och ligger till grund för hela vår kårmentalitet”

“En av de kooleste personene æ har møtt, å en dyktig lærer. Gratulerer Björn såå mye 🌷🍺”

”Tänker ofta på det stora privilegiet att komma in på din skola och vad det har gett mig”

“Stort grattis Björn! Jag är så tacksam för din insats. Utan dig hade jag inte haft detta arbete som jag älskar så högt! Hoppas att du får en riktigt fin dag! :-)”

”Det du och Inger åstadkom har varit enormt med uppbyggnad och etablering av denna skola. Har nu arbetat i 35 år som naprapat och aldrig ångrat mitt val. Tack ni båda”

“Gratulerer så mye med dagen, kjære Bjørn! Jeg har lenge tenkt jeg ville takke deg for at du tok med deg Naprapatien hjem til Norden og gav oss mulighet til utdannelse og kunne praktisere dette faget! Naprapatien er en gave både til oss terapeuter og alle våre pasienter som vi daglig kan hjelpe! Tusen, tusen takk, Bjørn og nok en gang: Stort grattis”

“Är så tacksam över ditt mod din drivkraft & kompetens som gjorde det möjligt för mig och så många att få vara med i naprapatins utveckling och ett yrke att vara mycket stolt över”

“Vi är många som har dig Björn att tacka för ditt mod och engagemang. Få personer har fått nya ord inskrivna i svenska ordböcker, nya yrkeskårer skapade. Vi höjer våra glas i sommarvärmen och hurrar för Svenska naprapatins fader”

“Grattis Björn från ett hett Spanien! Tack för att Du tog Naprapatin till Sverige – vilken gärning!”

“Du är ’skyldig’ till att vi är så många som har detta underbara yrke – för att inte tala om den nytta som 1,5-2 miljoner naprapatbehandlingar per år gör i Sverige!”

“Grattis och stor kram Björn! ..och tack för ditt stora bidrag till det roligaste yrket i världen!! 😀”

“Så tacksam för att jag tack vare dig och Olle Löwenborg nu snart jobbat med bästa jobbet i 40 år. Tänker på hur mycket kul vi hade när du besökte våra regionsträffar i norr. Härligt gung i pianobaren. Grattis till dig på din dag.”

“Det är nog få personer som enskilt betytt så mycket för en hel yrkeskår som du betytt för naprapatin. Genom att våga gå på otrampad mark och frikostigt dela med dig av din kompetens och erfarenhet la du inte bara grunden till vårt yrke utan gav oss också förutsättningarna att utveckla det”

“Tänk så många skattekronor du har har varit upphov till. Så många nya arbetstillfällen som kommit till tack vare dig. Ett stort tack från svenska staten😉/”

“Stort grattis till en fantastisk människa Björn, o stort grattis till en stark kvinna till Inger Berg!”

“Stort grattis på din dag Björn. Tack vare dig så har mitt arbetsliv varit att jobba som naprapat. Jag har fått resa runt i världen som naprapat och upplevt allt från NM, EM, VM och OS. Nu njuter jag av alla minnen och tar det lite lugnare.”

“Tack Björn för att du gjort det möjligt för oss alla att jobba med vårt fantastiska yrke!”

“Stort grattis Björn på din födelsedag och en megakram för vad du uträttat för oss Naprapater och det motstånd som vi upplevde i starten på 70-talet ! Din hustru Inger inte att förglömma som backat dig i alla år och oss övriga ! 🍸🎉”

“Stort grattis till dig Björn och hoppas du har en bra dag! Du betyder mycket för mig och många andra kollegor, tänker ganska ofta på dig och hur du karismatisk pratat om naprapati! Grattis och tack för ett underbart yrke.”

“Stort grattis Björn. 35 år vid bänken tack vare dig. Roliga minnen från din coachning av hockey/bockey- laget lyser fortfarande starkt.

Hip hip hurraaaa.🎉🎊”

“Stort grattis Björn på 75-årsdagen🍾👍😃☀️ och tack för all kunskap som har kommit till oss Naprapater tack vare dig 👍👍👍”

“Stort grattis Björn! Jag är så tacksam för din insats. Utan dig hade jag inte haft detta arbete som jag älskar så högt! Hoppas att du får en riktigt fin dag! :-)”

“Tack för allt du gjort för denna kår! Gratulerar på din dag med största respekt”

“Ett stort grattis på din födelsedag! 🎂. Hoppas att du känner all kärlek från oss naprapater!”

Och många, många fler…

Slut citat