Naprapatutbildnig

Introduktionskurs

Är du intresserad av att studera till naprapat och vill veta mer om utbildningen? Då rekommenderar vi dig att gå vår kostnadsfria introduktionskurs. Du betalar endast för kompendiet.

Introduktionskursen är en kostnadsfri ”prova-på-kurs” som hålls under tre helger. Kursen är meriterande vid ansökan till naprapatprogrammet så om du vill öka dina möjligheter att bli antagen ska du definitivt anmäla dig.

9-10 mars, digitalt
Under de här två dagarna får du en introduktion till medicinsk terminologi samt grundläggande anatomisk kunskap. Du får också en introduktion till hur en muskel fungerar.

16-17 mars, på plats
Under dessa två dagar får du lära dig grundläggande massageteori och sedan arbeta praktiskt med klassisk svensk massage. Syftet är att du ska kunna genomföra en rygg- och nackmassage efter kursen.

23 mars, digitalt
Under den här dagen får du en introduktion till de vanligaste idrottsskadorna. Vi tar också upp naprapatins historik, naprapatutbildningen samt hur en naprapat kan arbeta i samhället. Dessutom får du en praktisk förevisning av hur en naprapat arbetar med undersökning och behandling.

Meritpoäng: Introduktionskursen ger 0,9 meritpoäng för sökande med betyg från Sverige. För sökande från Norge ger introduktionskursen 0,225 meritpoäng. Under rubriken Behörighet & urval kan du läsa mer om meritpoäng.

Studievägledning

Är du osäker på dina möjligheter att komma in på naprapatprogrammet, vilka poäng du har eller vilka erfarenheter som är meriterande i en ansökan? Då kan du boka tid för studievägledning. Skicka ett mail till linda.ladenstedt@nph.se och ange om du vill bli kontaktad via mail, telefon eller Google Meet.

Information

  • Datum: 9-10, 16-17 samt 23 mars 2024
  • Tid: 9.00-16.00 samtliga dagar
  • Plats: Distans och på plats, adress: Naprapathögskolan, Kräftriket 23 A
  • Kostnad: 500 kr för kompendiet, betalas i samband med anmälan.
  • Observera! Ingen återbetalning görs efter den 20 februari då man i samband med anmälan får digitalt kompendium.
  • Sista anmälningsdag: Håll utkik för nya kursdatum inför 2025.